Een raadsbreed gedragen akkoord

Vandaag las ik met een grote grijns op mijn gezicht dat Zwollenaren zich konden bemoeien met de toekomst van Zwolle.https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/zwolle-mag-meedenken-met-coalitie.9586544.lynkx Waarom krijg je daar als Wierdenaar een grijns van op je gezicht? Simpelweg, omdat het waardevol is om niet alleen te werken vanuit een gemeentehuis voor je inwoners, maar vanuit de hele gemeente en gemeenschap.

Vandaag las ik met een grote grijns op mijn gezicht dat Zwollenaren zich konden bemoeien met de toekomst van Zwolle.https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/zwolle-mag-meedenken-met-coalitie.9586544.lynkx

Waarom krijg je daar als Wierdenaar een grijns van op je gezicht? Simpelweg, omdat het waardevol is om niet alleen te werken vanuit een gemeentehuis voor je inwoners, maar vanuit de hele gemeente en gemeenschap. 

 

We hebben de term bestuurlijke vernieuwing al meermalen voorbij zien komen afgelopen maanden. Vernieuwing betekent zaken echt anders oppakken, waarbij je focust op een manier om zeker te stellen dat we op lange termijn het anders gaan doen en de inwoners kunnen blijven betrekken. Met wierden.ikpraatmee.nl hebben we al een mooie eerste stap gemaakt. 

Een stap naar betrokkenheid en participatie van inwoners om actief mee te denken met de vraagstukken waar de gemeente mee zit. We geloven er heilig in - ondanks de scheiding van kerk en staat - dat de inwoners centraal dient te staan. Deze inwoner is namelijk zelf verantwoordelijk voor de toekomst van zijn/haar gemeente. Wij willen daar naar luisteren en naar handelen. Ook wij hebben als visie dat bestuurlijke vernieuwing een periode van inspraak vergt van inwoners. Want alleen samen kom je verder.